Интересно, Митрани

ТВ 7 започва 3-месечен адвокатски сериал, чиито серии могат да се гледат и от интернет. Всъщност и аз се възползвах от тази възможност за първите две, защото времето на излъчването – 20:00 ч.  (сряда и петък), не се връзва с моя график.

Впечатленията ми са приятни. Искрено се подхилвах. Сериалът има много забавлителен хумор и интригуваща развръзка по всеки случай. От серия в серия, засега, продължават само отношенията между колегите от кантората, които са по-прозаични/предвидими, но така и трябва.

„Кантора Митрани“ заявява няколко важни социални функции, поради които трябва да бъде адмириран.

Освободен е от правния формализъм, което позволява обратите и развитието на фабулата. Последното е критика, но може би е така при всички адвокатски сериали (те са чужди, а аз нямам достатъчни познания по чуждото право). За самокритика ще отбележа, че като че ли напоследък този блог е загубил основната си насока, а – когато въобще пиша – се занимава с ТВ и други щуротии. И все пак: не се предоверявайте на разрешенията, дадени в сериала, не правете това вкъщи. (Напр. еп. 2 не само се позовава на чл. 72 от отменения СК.)

Advertisements
Published in: on 28. април '12 at 11:50  Вашият коментар  

The URI to TrackBack this entry is: https://piliph.wordpress.com/2012/04/28/%d0%b8%d0%bd%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b5%d1%81%d0%bd%d0%be-%d0%bc%d0%b8%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b8/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: