Неоткриваеми файлове (XP с/у Office 2007)

Ако сте забравили как сте кръстили и къде сте поставили някой файл, за да го намерите, обикновено ползвате функцията за търсене на документи на Уиндоус от Windows XP Start menu – Search – documents – use advanced search options, в които допълнителни опции въвеждате дума или фраза, които предполагате, че съдържа документа.
И аз така преди месец търсих документ, за съжаление не го открих и го съставях наново. Вчера го видях. Днес търсих още нещо и не се намери. И сега ми просветна. Проблемът на проблема е, че не предполагате, че има проблем.
Ключът от палатката е, че ХП не познава новите (от 2007 г.) уърдовски документи (Microsoft Office Word 2007), които носят разширение *.docx (съответно с четвърта буква „x“ и за останалите формати) и не търси в тях, когато сте задали търсене в документи. Затова трябва да се търси във всякакви файлове (още в началото се избира Search for All files and folders) и там да се ограничи чрез критерий за име (*.docx in the file name) и стринг (сричките, думата или изречението, които търсите).
Подобен въпрос е засегнат тук, но не ми се регистрираше, за да прочета: има ли ъпдейт/ пач или търсачка, която не се затруднява.
Виж, не съм си инсталирал Уиндоус сърч 4, май беше – това, което е с индексирането, защото преди блокираше, но то би трябвало само да ускорява търсенето.

Advertisements
Published in: on 22. август '10 at 4:19  Вашият коментар  

The URI to TrackBack this entry is: https://piliph.wordpress.com/2010/08/22/%d0%bd%d0%b5%d0%be%d1%82%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%b5%d0%bc%d0%b8-%d1%84%d0%b0%d0%b9%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5-xp-%d1%81%d1%83-office-2007/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: