Край на обърнатите баджове

Баджовете (на български ~ значки) се закачват върху дрехата и с тях се идентифицират служителите в учрежденията, участниците в семинари и прочее. Повече проблеми будят табелките, които се овесват на сиджимка около врата. Дали по закона на Мърфи или поради желанието за анонимност у администрацията те винаги сочат с бялото (гърба) към клиента.

Решението е просто: двустранни баджове. Откъм гърба да има същия текст и изображения, така че, независимо от увиването на лентата, информацията винаги може да бъде прочетена, каквато (ужким) е целта ѝ.

Естествено идеята едва ли е нова. Узнах за следната модификация: двуезичен бадж. (Макар че откъде баджът ще знае кой е срещу него – българин или ингилезин, и как да се завърти.) Все пак исках да споделя евристичното си задоволство. И препоръката: правете овесващите се баджове двустранни!

Advertisements
Published in: on 10. октомври '09 at 6:51  Вашият коментар  

The URI to TrackBack this entry is: https://piliph.wordpress.com/2009/10/10/%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%b9-%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d0%b1%d1%8a%d1%80%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b1%d0%b0%d0%b4%d0%b6%d0%be%d0%b2%d0%b5/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: