Blacklisted: фалшиви резултати в Google

„Един е Интернет и Гугъл е неговият пророк”, обичам да казвам, особено след преводачески напъни. Перифразата на твърдението за Аллах и Мохамед се налага в днешното информационно общество. Чрез търсачката може да се намерят в оригинален контекст множество думи – от сленгове до технико-технически и правно-технически термини, които липсват по речниците или иначе биха изисквали многоседмични проучвания в страната, от чийто език се превежда. Трудно е да си представя, как се е превеждало преди. Все е ставало някак.
Че интернет е безценен източник на безценна информация и че най-важното свойство на дясната ръка е да може да придвижи мишката до горния десен край на браузъра, където се намира текстовото поле за търсачката, са осъзнали доста хора. Някои от тях – недобросъвестно.
Шибани измамници. Алчност + интернет. Създават мними справочници, които съдържат препратки по множество термини. Последните не функционират, не вършат работа, но важното е, че Гугъл ги отразява и бедният интернет потребител се подмамва и ги отваря. А за тях това е достатъчно, защото отбелязват още една импресия на рекламата си, често предоставяна от самия Google ads. Всяко уникално зареждане на рекламата е пари за тях. Някои претендират да очакват очакват справочниците им да бъдат попълнени от доброволци, но това е малко вероятно на този фон.
Рекламодателите също губят, защото ядосаният от липса на информация потребител не чете рекламите.

Отмъщението на мравката

Решил съм да направя списък на сайтове с фалшиви резултати в Гугъл. За съжаление, това може да спомогне за тяхната SEO – гръм да ги удари.
За да се добави страница тук за мен е достатъчно

  • като прост потребител за няколко мига да не мога да открия някаква рационална и полезна употреба, да
  • излиза често в Гугъл, да
  • съдържа множество ключови думи и
  • реклами.

Ето заподозрените (списъкът подлежи на допълване):

  • linkedwords.com – измамници
  • bgtree.net – лъжа/ измама
Advertisements
Published in: on 4. октомври '09 at 2:14  Вашият коментар  

The URI to TrackBack this entry is: https://piliph.wordpress.com/2009/10/04/blacklisted-%d1%84%d0%b0%d0%bb%d1%88%d0%b8%d0%b2%d0%b8-%d1%80%d0%b5%d0%b7%d1%83%d0%bb%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%b8-%d0%b2-google/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: