Ролково белило – фаворит

Доколкото ми е известно, то е втората стъпка на човечеството в стремежа му към сухо белило. Преди съществуваха листчета, които се подлагаха под буквите на пишещата машина.
Хубаво, но отделните механизми на ролково белило не винаги са измислени добре. Може това да е донякъде нарочно: чупи – купи. Или „найлоновата” лента е твърде слаба и се къса; или, при други, „писецът” е успореден на широката страна на уреда и поради сбърканите зъбни колела и ъгли, по които лентата върви и се навива, тя се усуква или обърква; трети път лентата прескача.
Искам да споделя моята номинация за най-добро ролково белило: „Прит”. Всъщност според сайта им има 10-ина вида. Моят фаворит е „Компакт ролер”. На сайта има интересни, неизпробвани попадения – ролково белило с формата на „химикалка” и друго – икономично – със сменящ се пълнител /дали има пълнители в Б-я? /.
(Не, не се касае за мания по марката. Лепилото им е прави магарии. По-конкретно мрежичката на Pritt pen се изхлузва и цялата лепкава течност изтича къде? – точно върху важния документ.)
Когато се купуват по-значими обеми белило, трябва да се отчитат цената, която варира значително, както и метражът.

Това велико човешко откритие (белилото на лента) обаче често предизвиква у мене черни човешки чувства. Тъй като е забавно за употреба, досадникът, който го вижда за първи път, решава, че няма нищо против да го превърти цялото. Моето белило! Гррр!

Advertisements
Published in: on 2. октомври '09 at 2:29  Вашият коментар  

The URI to TrackBack this entry is: https://piliph.wordpress.com/2009/10/02/%d1%80%d0%be%d0%bb%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%be-%d0%b1%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%bb%d0%be/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: