ТР – болки и неволи

След виковете като от рязане на живо месо МС прие проект за изменителен закон на ТР.

За съжаление, обичайно, промените са на болезнените места, а не където трябва.

Добра беше идеята при пререгистрацията да се постави известен праг за прескачане: който наистина иска фирма, да бъде така добър да си завери заявлението. Все пак се създава нов субект на правото. Комбинирано с някои недомислици обаче това се врязваше в плътта и беше отменено и нашите друзья адвокатите би трябвало да празнуват. Но не съвсем – ако не подават сами заявленията, ще трябва да заверят подписа си нотариално. Т.е. това засяга онези, които се мислят за по-хай.

ДЛР-тата са по-малко от половината от щата и това затруднява работата. Вместо да им вдигнат заплатите (за сметка на множество синекурни централни комисии), ще свалят ценза (опита). Практика в тази насока има, точно така е и с дознателите неюристи. Но не е правилна. Работата е отговорна, трябват професионалисти поне докато обучат другите. Известно е с какво не става боя, но все пак в егоистичен интерес е да им пожелаем успех.

Примерно, можеше пререгистрацията да се отложи или по-точно разсрочи по правно-организационни форми и/или през това време да  действа и съдът. Можеше да има (законосъответстващи) формуляри на чуждите езици.

Advertisements
Published in: on 27. март '08 at 2:02  Вашият коментар  

The URI to TrackBack this entry is: https://piliph.wordpress.com/2008/03/27/%d1%82%d1%80-%e2%80%93-%d0%b1%d0%be%d0%bb%d0%ba%d0%b8-%d0%b8-%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d0%be%d0%bb%d0%b8/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: