За Данъците и САЩ

Малко ме е яд, че не мога да се сетя кой разправяше за онагледяването от един бизнесмен. Показал печалбата си – едра пачка, и я разделил на две. Половината за него си, другата половина плащал на чичо Сам и знаел, че е изпълнил дълга си и е спокоен като гражданин.

Всъщност явно двете части не са равни, тъй като Дневник пише, че „Денят на данъчната независимост” се падал около 23 април. Ден на данъчната независимост. Дотогава работиш ангария за държавата и въпреки това това явно не звучи гадно – ангария – просто факт, с който всички са съгласни и дори го институционализират. Може би малко НЛП?

Не че сигурно отсъства стремежът за неплащане. Казват, че тамо данъчните съветници били от най-добре платените. Но явно такова е положението и в моят мил Sozialstaat, където явно са недооценили Zumutbarkeita, справка печалната история с Zumwinkel.

Advertisements
Published in: on 27. март '08 at 2:00  Вашият коментар  

The URI to TrackBack this entry is: https://piliph.wordpress.com/2008/03/27/%d0%b7%d0%b0-%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d1%8a%d1%86%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b8-%d1%81%d0%b0%d1%89/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: